פטריות ברוטב קוקוס
התאילנדים הם עם רך וחייכן, מלאי חלב קוקוס וכול טוב. פטריות תאילנדיות מבטיחות חוויה הזויה ובלתי נשכחת. סתם פטריות יכולות להשאיר לנו בפה טעם של משהו מהמזרח הקסום. אבל זה מה יש:
אנרגטיקה:
פטריות תפלות, ולכן נחשבות למשתנות ומנקזות לחות. חלב הקוקוס בעל מרקם מתקתק והוא מחזק את הריאות והטחול, אך גם כמות קטנה ממנו עלולה לצור ליחה. לכן מיועד לאילו שאין להם נטייה להשמנה ורוצים להזין את היין ואת חושי הטעם.
חומרים לבסיס:
יש לשטוף היטב את הפטריות ולהפריד בזהירות את ראשיהן מבסיסן.
להניח כ 35 פטריות על תבנית משומנת (על התבנית יש לפרוס ניר אלומיניום ולשמן אותו בעזרת כף שמן ומגבת ניר), כשהחלק הפנימי כלפי מעלה.
חומרים למילוי:
כ 35 בסיסי פטריות ועוד כ 10 פטריות קצוצות.
2 חבילות בצל ירוק חתוך
1 קופסת טופו רך.
1 שקית אבקת חלב קוקוס.
2-5 כפות רוטב פטריות סיני.
1 ביצה.
1 כף קמח.
כלים:
מחבת עמוקה או ווק.
תבנית שטוחה וגדולה עם ניר אלומיניום משומן.
תנור אפיה בחום בינוני.
הוראות:
יש לקצוץ את בסיסי הפטריות ואת ראשי הפטריות שנותרו לחתיכות קטנות ולטגן במעט חמאה או שמן טיגון עד הזהבה.
במקביל, יש לשטוף את הבצל הירוק ולקצוץ לחתיכות באורך ס´מ אחד (את החלק הבצלי יש לקצוץ יותר דק), להוסיף למחבת ולהמשיך לטגן עד שיתרככו.
לפתוח חבילת טופו ולרוקן את הנוזלים לכיור. להעביר את התוכן בשלמותו למחבת ולמעוך גס עם מזלג.
לערבב בצד את שקית חלב הקוקוס עם שליש כוס מים ולשפוך לתבשיל במחבת. ל
הוסיף 2 כפות רוטב פטריות סיני ולטעום. אם הטעם אינו מודגש יש להוסיף עוד 1-4 כפות רוטב בהדרגה. חשוב לטעום לאחר הוספת כל כף כדי שלא נמליח את המילוי יותר מדי !
להוסיף את הקמח ואת הביצה ולערבב בזריזות.
להניח בעזרת כפית את המילוי בתוך חלל הפטריות ולאפות 20-30 דקות עד שכיפת המילוי תזהיב. יש לחלק את המילוי בצורה שווה ככל האפשר בין הפטריות.
לעזאזל עם האנרגטיקה:
במקום טופו גבינת רוקפור ובמקום בצל ירוק חופן נדיב של אגוזי מלך. המון ליחה אבל מה זה טעים...
בחזרה לאינדקס מתכוני מאפים ותבשילים