קיש בצל
המרקם קטיפתי, הבסיס פריך, הכולסטרול בשמיים, מתאים למשחקים שלפני ולמאנצ´י שאחרי…
אנרגטיקה:
בצל לבן וחריף משפיע על הריאות, אך לאחר טיגון או אידוי נמצא אותו דווקא בחיק הטחול. הקימל ארומטי ולכן מחזק את תהליכי הטרנספורמציה של הטחול. כך הוא מונע חלק מהליחתיות של הקמח (בעיקר אם הקמח לבן).
חומרים לבסיס:
4.5 כוסות קמח מלא.
חופן זרעוני קימל (לא חובה)
חצי כפית מלח, חצי כפית סוכר.
חצי כוס שמן תירס או חמניות.
6 כפות מים קרים.
כלים:
תבנית אפיה.
קערה לערבוב חומרים.
סיר עמוק לאידוי הבצל.
קרש חיתוך וסכין חדה.
משקפי צלילה או הרבה טישיו לדמעות.
הוראות:
ללוש 4 כוסות מהקמח והשמן עד שהופך לפירורים קטנים ואחידים בגודלם. ניתן להוסיף עוד קמח וקימל לפי הצורך.
להוסיף את המים, המלח והסוכר.
מקמחים תבנית (מורחים שמן בשכבה אחידה על התבנית ועל שוליה. ניתן להסתייע בניר סופג לאחידות המריחה.
מפזרים מעט קמח על הבסיס ומטלטלים תוך טפיחות עדינות מצד לצד, עד שכל הדפנות והתחתון מכוסות באופן אחיד בקמח. את שארית הקמח יש לזרוק בזהירות אל הפח.
מניחים את התבנית בתוך המקרר וממשיכים להכין את המילוי.
חומרים למלית:
1.5 ק´ג בצל.
שלוש כפות שמן לטיגון.
3 ביצים (עדיף ביצי חופש).
2 כוסות חלב סויה.
1 כוס טופו מפורר.
כף גדושה של שמרי בירה.
חצי כוס אגוזים קצוצים.
חצי כפית פלפל, חצי כפית מלח, כפית שטוחה של אגוז מוסקט.
הוראות:
לקלף את הבצל ולקצוץ אותו דק. תוך כדי בכי ענוג, להכניס לסיר עמוק את שמן ולהמס אותה על הגז. להוסיף את הבצל לסיר ולטגן עד שיזהיב מעט.
לכבות ולהוסיף את שאר המרכיבים למעט הביצים. לערבב בסוף את הביצים (יש לשבור כל ביצה בנפרד בתוך כוס כדי לוודא שהיא אינה מקולקלת).
לצוק את המלית על התבנית ולאפות בחום בינוני כ 40 דקות.
לאפשר לקיש להתקרר מעט לפני ההגשה (אחרת הוא מתעוות בזמן ההגשה).
לעזאזל עם האנרגטיקה:
זה שאפשר להחליף את הקמח המלא בלבן זה לא סוד, זה רק עניין של טעם לאוהבי המרקם הקליל והנימוח. גם 300 גרם חמאה במקום השמן מפליאים לשחק על חושי הטעם (ועל המצפון). במקום טופו ניתן להוסיף 1 כוס גבינה מגוררת (קצ´קוו´אל) וחצי כוס גבינת רוקפור. עזבו את שמרי הבירה, הגבינות יעשו את העבודה יותר טוב...
בחזרה לאינדקס מתכוני מאפים ותבשילים