סושי
עוד לא הצלחתי להבין מה סוד קסם הסושי? הצבעים המרהיבים? נתחי הדג החי (שכאן וויתרנו עליהם)? הטקס בהכנתו? המחיר המופקע במסעדות היפאניות? מה שבטוח זה לא הטעם. אבל קל להכנה, מרשים להגשה ועם קצת דמיון אפילו טעים.
אנרגטיקה:
האצה היא ירק ים קר ומזין יין. כל שאר המרכיבים מזינים את היין ומחזקים את הדם. הוואסאבי הוא חזרת יפאנית חריפה החודרת לריאות (ועוד איך חודרת). היא צובטת את הלשון אך שלא כמו חריפים אחרים, תחושת החריפות חולפת תוך שניות. הג´ינג´ר הוא שורש חריף, מחמם, פותח חיצוני ומסלק רוח. הוא חודר לריאות ולטחול ולכן, יחד עם החזרת, מאזן את הקור של האצות ושאר מרכיבי הסושי הקרים. בסך הכל זהו מזון מאוזן, אף שאינו מתאים לילדים.
חומרים לסושי:
עלי אצות
2 גזרים קלופים
2 מלפפונים
קוביות אבוקדו בשל
2 ביצי חופש
פרוסות טופו שהושרה ברוטב סויה וג´ינגר (לא חובה)
אורז סושי מוכן (קר)
כלים:
מחצלת גלגול
משטח עץ וסכין חדה
רוטב וואסאבי:
לערבב מעט אבקת וואסאבי עם מים רותחים ורוטב סויה, להגיש בצד נתחי ג´ינג´ר כבוש.
אופן ההכנה:
את האורז מומלץ להכין לפי ההוראות הרשומות על האריזה. לערבב את האורז עם כף אחת חומץ ורבע כפית מלח.
לפרוס את הגזרים והמלפפונים לאורכם לפרוסות דקות וארוכות. לקשקש את הביצים ולטגן לחביתה.
להניח אצה על מחצלת הגלגול.
להניח בעזרת כף עץ או פלסטיק אורז סושי בעובי כס´מ אחד על כל האצה (למעט בשוליים).
להניח עליו את פרוסות מהחביתה והירקות. לגלגל ולהדק היטב (להרטיב מעט את השוליים במים כדי שידבקו טוב יותר).
להניח על קרש עץ ולפרוס בעזרת הסכין החדה לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי.
הגשה:
לטבול נתח סושי ברוטב הוואסאבי ולהכניס ביס גדול לפה.
בחזרה לאינדקס מאכלים יפניים