פלאן צ´יליאני
הצ´יליאנים כידוע אכלו אותה בתקופת המהפכה. אבל מה שעוד נהגו לאכול הוא הפלאן המפורסם שהרכבו הלא סודי לפניכם (בשינויים מסוימים למען הבריאות והפשטות). אם אלוהים נתן להם את המתכון כפיצוי על הצרות שהיו להם אינני יודע, ומכיוון שאלוהים לא ידוע כטבח מעולה, כבונה אתרים או כמטפל בשיאצו, הוא לא יכול להימצא כאן, באתר זה, ולספר לנו.
אנרגטיקה:
מאכל המבוסס על מתכון צ´יליאני. המעדנים מבוססים על סויה או חלב נחשבים למאוד יינים למרות מעט השוקולד שבהם. במידה ובחרנו אגסים, אילו נוטים להזין את הנוזלים ולקרר בעיקר את הריאות, מה שמחזק את ההשפעה היינית של הסויה או החלב. אגוזי המלך נחשבים למחזקי יאנג אך אינם מונעים את הליחה הגדולה שכבר קיימת ממילה במתכון זה.
חומרים:
חבילחבילת ביסקוויטים פתי-בר מקמח מלא (בפסח אפשר שכבה אחת של עוגיות יין מרובעות)
2 קופסאות אגסים או אפרסקים משומרים
שקית אגוזי פקאן (או מלך) קצוצים
יין מתוק (לקידוש)
2-3 מעדני אלפרו וניל
2-3 מעדני אלפרו שוקולד
כלים:
תבנית גדולה
צלחת להטבלת הביסקוויטים
הוראות:
לפתוח את שימורי האגסים.
לצוק את הנוזל לצלחת ולערבב בתוכה כמות יין מתוק (ביחס של 1:1).
לטבול היטב כל ביסקוויט פתי-בר משני צדדיו ולהניח בצורה מסודרת על התבנית (רגע לפני שהתרכך לגמרי. במקרה שמדובר בעוגיות פסח יש להשרות יותר זמן).
למרוח עליהם את מעדן הווניל (בעיקר ברווחים בניהם). לפרוס לפרוסות דקות את האגסים ולפזר על הביסקוויטים בצורה אחידה.
להרטיב משני צדדיו כל ביסקוויט ולסדר על האגסים (כשמדובר בעוגיות פסח יש לוותר על שכבה שנייה ולעבור לשלב הבא).
למרוח כמות נדיבה של מעדן השוקולד כך שימלא את המרווחים בניהם.
לפזר כמות נדיבה של אגוזים קצוצים.
להכניס למקרר לפחות לשעתיים ועדיף ללילה שלם.
לעזאזל עם האנרגטיקה:
בעצם כל מעדן יכול להחליף את האלפרו, וביסקוצ´ים יכולים להחליף את הביסקוויטים. גם ברנדי סקוטץ´ יכול להתאים במקום יין מתוק. למען האמת ההבדלים בטעם אינם כה גדולים כך שעדיף להיצמד למתכון המקורי.
בחזרה לאינדקס קינוחים
חומר זה מוגש כשירות ע´י צוות ההדרכה של תמורות.
© Tmurot