עוגת טופו
עוגה זו עוגה וגם עשרה קילו טופו לא יעשו אותה לפחות ליחתית או מזיקה מדייסת אורז מלא אפויה. אבל הנימוחות העדינה, החופש לפנטז שהיא גבינה אמיתית מעבירה אותנו לעולם שהתחליפים בו מהווים פיצוי הוגן. אז לוותר על הדעות הקדומות, להפסיק לחשוב עליה כתחליף ולהשאיר את המקור להתנסויות אחרות.
אנרגטיקה:
הטופו מחזק את היין הן של הריאות והן של הכליות. אפייתו מונעת חלק מהקור הטבעי והלחות הרבה המיוחסת לו ומאפשרת לטחול לספוג אותו בנוחות. מאידך, עודפי סוכר מעולם לא תרמו לצ´י הטחול. אלא שמדובר בכמות סוכר שממילה היינו צורכים אותה בתוך עוגה כלשהי, ולכן אין להטריח את המצפון יותר מדי. ביצי החופש מחזקות את הדם והג´ינג, תורמות לציטין למוחנו וכמות הכולסטרול למי שאין לו בעיה, זניחה. כמובן שעצם גידולן בתנאים אורגניים ללא גרימת סבל לתרנגולת משפר את האנרגטיקה והמצפון הכללי של האוכל.
חומרים:
300 גרם טופו ( מגבינה ´טופוטי´ בטעם טבעי או גבינה בטעם פירות יער).
כף קמח
3/4 כוס סוכר
4ביצי חופש
כף תמצית וניל טבעי
חצי קליפת לימון מגורדת
כף מיץ לימון
כלים:
מיקסר (או מעבד מזון)
קערה לערבוב חומרים
תבנית פאי משומנת היטב
הוראות:
לערבב את המוצרים (רצוי במיקסר להקצפה, כדי להחדיר אוויר לתערובת).
לשפוך לתבנית פאי משומנת.
לאפות 10 דקות בתנור שחומם לטמפרטורה של 180 מעלות.
להנמיך את חום התנור ל 150 מעלות ולאפות 30 דקות נוספות.
לעזאזל עם האנרגטיקה:
נכון שעוגות גבינה עם הרבה שמנת מתוקה יוצאות אחרת, אבל הכוונות כאן מאוד מוגדרות וצריך ללמוד להסתפק במה שיש...
בחזרה לאינדקס קינוחים