השימוש במגנט כדי לרפא מחלות ולמנוע כאבים נהפך לאופנה. מבחינה רפואית מדעית קיימים סיכונים הכרוכים בהפעלת שדות מגנטיים וזרמים חשמליים על תאי הגוף. התא נושא מעל המעטפת מטענים חשמליים שליליים שלהם תפקידים חשובים בחיי התא ובהתנהגותו לתאים הסמוכים אליו.
הקטנת מספר המטענים, רמת המטען החשמלי שלהם ושינוי אופן פיזורם על פני דופן התא יכולים לגרום לנזקים בפעילותו הפיסיולוגית ולחייו התקינים של התא. היחסים הבין תאיים הם חלק מהמערכת החיסונית שלנו. כל תא יודע להבחין בין תאים תוך גופיים לחוץ גופיים. גם התא הבודד מצויד במנגנוני הבחנה המסוגל לתרגם אותות חשמליים או אותות ביוכימיים לקודים שבעצמאותם הוא יודע מי מוכר ומי זר וכיצד לנהוג בו.
תאים בעלי מטען דופן שלילי יתרחקו זה מזה. דבר זה מקנה יתרון למיליארדי תאים הנעים בחופשיות בדם בלי להיצמד זה לזה (כדוריות לבנות, אדומות ותרומבוציטים). גם הדפנות הפנימיות של כלי הדם מצופות בתרכובות ביוכימיות בעלות מטענים שליליים ובכך נמנעת הצמדות התאים לדופן הפנימי של צינור הדם.
מגנט המוצמד לאיבר מסוים בגוף משנה את מערך האלקטרונים ופעילותו הפיזית של האיבר משתבשת:
א – תאים הנעים כבודדים עלולים להתאבד ולנוע כגושים חסרי ערך ועלולים אף לגרום לנזק.
ב – שינויים ברמת המטען של התאים עלול לגרום לחיסולם וסילוקים של תאים צעירים הנחשבים בטעות לזקנים.
ג – תאי עצב הפועלים על עיקרון הדחף החשמלי הנוצר כתוצאה משינוי מקום של מטענים שליליים וחיוביים עלולים לעוות את האותות שהם שולחים לאיבר היעד.
ד – תאי הפרשה הורמונאלית כגון אינסולין עלולים להיפגע.
ה- עלולים להיווצר שינויים במבנה ה ד.נ.א ובתהליך התחלקות התא.
ו – מבחני מעבדה המודדים נדידת מולקולות ביולוגיות הנושאות מטעני חשמל, עלולים להיפגע.
ז – מאחר והפעלה ממושכת של מגנט גורמת לשינויים בתכונות הטבעיות של התא, התא שסבל שינויים חשמליים עלול לרכוש תכונות חדשות בלתי רצויות.
לאור זאת יש להתייחס במידת ספקנות מסוימת ליעילותו של המגנט כמכשיר ריפוי. המגנט עלול לגרום נזק לתאי ורקמות הגוף.
הערה חשובה:
יחד עם זאת יש לציין שמדובר בהפעלת כוח מגנטי רב עוצמה לאורך זמן ממושך על פני שטח נרחב בגוף (כמו במזרוני מגנט, מדרסי מגנט או כריות מגנט העלולות להשפיע על המוח). שימוש ממוקד במגנט כפי שמקובל ברפואה הסינית הקלאסית (כלומר הצמדת שני מגנטים בקטבים מנוגדים לאורך מרידיאן מסוים למשל) עשוי להשפיע לטובה. אותם טיעונים שעומדים כנגד השימוש במגנט גם תומכים ביכולתו להשפיע.
כלומר יש לנו כלי היכול להשפיע לטוב ולרע כמו רוב שיטות הריפוי האפקטיביות.
על השימוש במגנט על פי הרפואה הסינית ניתן לקרוא כאן
מאמר זה מתבסס על סקירתו של ד´ר בנימין מישורי (לשעבר מדען במכון ויצמן) שהתפרסם במוסף בריאות של עיתן הארץ 28-10-02 ועל הערותיו של ד´ר ניר עמיר.
להפניות
למאמר אודות תמורות ומייסדיה ניתן ללחוץ כאן:
אודות תמורות
להסבר אודות תכניות לימודים בתמורות ניתן ללחוץ כאן:
לימודים בתמורות
להסבר אודות התכנית המשולבת ברפואה סינית (נטורופתיה סינית) ניתן ללחוץ כאן:
המסלול המשולב
חומר זה מוגש כשירות ע´י צוות הקליניקה של תמורות. © Tmurot
חומר זה אינו מהווה המלצה או הנחייה רפואית והוא נועד לשירות המטפלים והרופאים ולידע כללי בלבד.