עוגת דלעת
עוגה המזימה את כל בדיחות השפנים על גזרים ודלעת. כל כך מוצלחת שאפשר לשכנע ילדים ובני נוער לאכול המון מהכתום הכתום הזה (בתנאי שהם לא יודעים את מקורו). קל להכנה אפילו ברמה שאפשר לבקש מהם להכין אותה.
תודתנו לאביטל, מטפלת ברפואה סינית, שתרמה מתכון זה.
אנרגטיקה על פי הרפואה הסינית
דלעת הוא ירק כתום המכיל שפע ביתא קרוטן, מקור לויטמין A הכל כך חיוני לראיית הלילה ולתפקודים פזיולוגיים חיוניים בגוף. מנקודת ראות סינית הוא מחזק טחול חשוב, שאינו בעל נטייה לייצור ליחה (בניגוד למחזקי טחול רבים אחרים).
הוספת
שמן ואגוזי מלך אמנם מלחלחת, אך זהו סוג של לחות שאינו נוטה להתקע וליצור סטגנציות.
קינמון ומוסקט הם תבלינים בעלי אופי יאנגי מחמם המצטרפים לאופי היאנגי המחזק של אגוזי המלך והופכים את העוגה למושלמת לתקופת החורף.
ביצי חופש הן ביצים של תרנגולות שאינן כלואות בכלובים צרים, אינן מטילות נגד חוקי הטבע בגלל התאורה וההורמונים ואינן מעונות למוות. טעמן המובחר ואיכותן רבת הלציטין מצמצמות את הסיכון לליחה כבדית (כולסטרול) ואת הנזקים המתלווים ללב עקב כך.
חומרים:
4 ביצי חופש
¾ כוס קמח לבן מועשר
½ כפית סודה לשתיה ו – 1 כפית אבקת אפייה
½ כוס סוכר חום (לילדים מעט יותר)
1 כפית קינמון
¼ כפית אגוז מוסקט
½ כוס שמן חריע או קנולה
2 כוסות דלעת מגורדת
½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
(לילדים אפשר עם צימוקים ואפשר גם בלי אגוזים)
כלים:
קערה לערבוב חומרים, אפשר עם מיקסר
תבנית אינגליש קייק באורך 35 ס´מ
פומפיה לריסוק הדלעת
הוראות:
מחממים תנור ל- 180 מעלות. בקערת מיקסר (או בקערה רגילה עם מקציף ידני) מקציפים את הביצים (חלבונים וחלמונים יחד) עם הסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מנפים את הקמח אל התערובת ומוסיפים את התבלינים. יצוקים תוך ערבול איטי את השמן ולבסוף את הדלעת והאגוזים. יוצקים לתבנית משומנת ומקומחת היטב ואופים כחמישים דקות.
לעזאזל עם האנרגטיקה של הרפואה הסינית:
בעצם אין הרבה מה לשנות. העוגה תצא אוורירית ונעימה יותר אם נשתמש בקמח תופח מאליו. פשרה הוגנת היא שימוש בקמח מועשר (של שטיבל למשל) המכיל חלק גדול ממרכיבי הקמח המלא אך עדיין מאפשר תפיחה טובה. סוכר לבן במקום חום? צ´וקלייט צ´יפס בתוספת לאגוזים? זה לא מה שיעשה את ההבדל הגדול. בכל מקרה היא תצא טעימה.
בחזרה לאינדקס קינוחים
למידע נוסף
חומר זה מוגש כשירות ע´י צוות ההדרכה של תמורות. © Tmurot<