רולדת קוקוס
מה זה ארוך, שחור וקשה? רגע - יש גם רמזים: הוא מתוק, נימוח ומרשים. אז זה לא משהו אפריקאי שאוכלים אותו... עם זאת, ליתר ביטחון, כדי לא להפחיד את האורחים כדאי לפרוס לפני ההגשה.
אנרגטיקה:
איום ונורא! מילה הביסקוויטים והסוכר שמקפיצים את הערך הגליקמי מעלה. עליהם דווקא לא הייתי דואג כיוון שבנוכחות שומנים הערך הגליקמי יורד משמעותית. אלא שבראייה סינית לא מספיק ערך גליקמי נמוך כדי לקבוע שאין ליחתיות. אמנם פחמימות מורכבות מציגות ערך גליקמי נמוך ומכאן חיזוק צ´י ללא הצטברות ניכרת של ליחה, אך עיקרון זה אינו פועל על שומנים, ובעיקר לא כשמדובר בשומנים רוויים. אז יש לנו כאן קוקוס שמכיל שומנים רוויים, וחמאה שמכילה שומנים רוויים (עדיין עדיף על מרגרינה המסבה נזק רב יותר). מאידך הפרוסות דקות ואפשר להסתפק באחת שתיים (למי שמצליח)...
חומרים:
חצי כוס סוכר
רבע כוס אבקת חרובים (או קקאו)
כמעט חצי כוס חלב (או מים או חלב סויה)
שמינית כוס יין מתוק
כף רום
חצי חבילת חמאה 100 גרם
250 גרם ביסקוויטים מפוררים (בפסח אפשר עוגיות יין של פסח מפוררות)
חומרים למלית:
חבילת קוקוס קטנה (100 גרם)
חצי חבילת חמאה
שתיים שלוש כפות סוכר (לפי הטעם, אך שלא יהיה מתוק מדי)
כלים:
ניר פרגמנט
סיר בינוני לבישול
מחבת עם מים (לבאן מרי)
הוראות:
מעמידים סיר בינוני על מחבת עם מים ומבשלים את הסוכר והקקאו. מוסיפים את הקקאו, חלב, יין ורום ומערבבים עד המסה מלאה. מכבים וממיסים 100 גרם חמאה (חצי חבילה).
מקפלים לתוך הסיר את פירורי הביסקוויטים עד ספיגה מלאה ופורסים את העיסה על ניר הפרגמנט.
בסיר נפרד ממיסים את החמאה קלות ומערבבים בה את הסוכר והקוקוס. אין לחמם יותר מדי! יש ללוש עד ליצירת דביקות קלה
מניחים במרכז המשטח את המלית, מהדקים אותה ואז מגלגלים את עיסת הביסקוויטים סביב. מהדקים היטב עם ניר הפרגמנט ומניחים במקפא לפחות שלוש שעות (עד שמתקשה היטב).
לעזאזל עם האנרגטיקה:
נו, באמת, יכול להיות משהו יותר גרוע מזה? אה, אפשר לאכול שלוש חתיכות במקום שתיים...
בחזרה לאינדקס הקינוחים
למאמר אודות תמורות ומייסדיה ניתן ללחוץ כאן:
אודות תמורות
להסבר אודות התכנית המשולבת ברפואה סינית (נטורופתיה סינית) ניתן ללחוץ כאן:
המסלול המשולב
חומר זה מוגש כשירות ע´י צוות ההדרכה של תמורות.
© Tmurot