סלט פירות הרמוני
הרמוניה בראייה סינית, נמדדת ביכולת למזג תחומים מנוגדים באופן שיפעלו בצורה תואמת יחדיו. כך, למשל, צליל מוזיקה אחד אינו הרמוני, אך שלל צלילים שונים ומנוגדים יכולים להפיק מנגינה מענגת. שילוב מזונות מנוגדים, לכאורה, יכול לצור קשת צבעים, טעמים וריחות הרמונית הכוללת את כל הצבעים והטעמים. מכאן שסלט פירות צריך להכיל צבעים עזים וטעמים מנוגדים אשר יתמזגו בפה לסימפוניה אחת גדולה
וגם טיפ קטן: המזרחיים מדגישים את החיתוך והאסתטיקה כמרכיב בלתי נפרד מהארוחה. יחד עם זאת, הם לא מרבים לאכול סלטי פירות ואולי אפילו יופתעו לשמוע שדבר כזה קיים...
אנרגטיקה:
הפירות מספקים לנו וויטמינים ושפע פיטוכימיקלים חיוניים. שילוב חמישה צבעים (צהוב, אדום, כחול, ירוק ולבן, עם דגש על צהוב כתום למען הטחול) ושילוב חמישה טעמים (מתוק, חמוץ, מר, מלוח ועוקצני) מאפשר איזון אנרגטיי מקסימאלי. כיוון שההמתקה נעשית בעזרת הפירות עצמם וללא סוכר, הערך הגליקמי של קינוח זה יחסית נמוך ולכן רמת הליחתיות שלו פוחתת יחסית לסלטי פירות רבים אחרים. השילוב עם האלכוהול מנטרל חלק מקרירות הסלט, ואף שהסלט הושרה במקרר מספר שעות, הרי שמרכיביו שומרים על רוב הויטאליות ולכן על מאפייני חיזוק הצ´י והדם שלו.
חומרים:
(לבחור מבין מה שקיים בעונה, לגוון בצבעים):
2 אפרסמונים
1 קיווי
2 תפוחי עץ מוזהבים קלופים
חצי כוס צימוקים רחוצים (רצוי אורגאניים)
חופן נדיב של אגוזי פקאן או אגוזי מלך
חופן קטן של גרעיני חמניות (לא קלוי)
3 בננות
כוס תותים
חצי כוס גזר מגורד
מיץ משני תפוזים מתוקים
ליקר פירות (שרי ברנדי) או רום או יין מתוק (עדיף פורטו)
קורט מלח (זהירות, רק קמצוץ!)
כלים:
קרש חיתוך
מסחטה ידנית לתפוזים
קערה לערבוב
כוס לצימוקים
הוראות:
להוסיף את הליקר לכוס הצימוקים ולהשרות למשך שעתיים (אם אין זמן אז להשרות למספר דקות). לסחוט את מיץ התפוזים ולהעביר לקערה. לחתוך את הפירות לקוביות (אם האפרסמונים בשלים מידי אפשר להוסיף אותם לקערה עם כפית כתחליף מיץ) ולהוסיף את האגוזים והגרעינים. להוסיף את קורט המלח (שמטרתו כאן לחזק את טעם הסוכר, לאפשר למיצי הפירות לצאת ולהתערבב זה עם זה וכמובן לאזן את המתיקות ברמה האנרגטית) להוסיף בסוף את הצימוקים ולתת לתערובת לרבוץ ביחד (כדי לספוג טעמים) עוד כשעה.
לעזאזל עם האנרגטיקה:
הכל כשר כאן ותקין. אבל אם מתעקשים אז ניתן להניח את הסלט על מצע ביסקוויטים (לא להאמין, אבל עוגיות היין הכשרות לפסח מתאימות מאוד, בתנאי שהושרו זמן ממושך) שהושרה בליקר ולצוק עליו גלידה או קצפת משמנת מתוקה.
בחזרה לאינדקס הקינוחים
למאמר אודות תמורות ומייסדיה ניתן ללחוץ כאן:
אודות תמורות
להסבר אודות התכנית המשולבת ברפואה סינית (נטורופתיה סינית) ניתן ללחוץ כאן:
המסלול המשולב
חומר זה מוגש כשירות ע´י צוות ההדרכה של תמורות.
© Tmurot