עוגת תפוחים ויין
האורחים מגיעים ואין כיבוד? הילדים מציקים ואין מה לנשנש? החמה מגיעה ולא הספקת לקנות עוגה? אם יש מספר תפוחים מדוכדכים במקרר, יין פטישים לקידוש שאיש לא אוהב וקמח, יש לנו עוגה נפלאה. אם החומרים גם משובחים הרי שהעוגה יוצאת גם בריאה ואיכותית (אם כי לא הרבה יותר טעימה). ואל תדאגו, האלכוהול מתנדף אבל טעמו ואיכותו האנרגטית נשארים.
אנרגטיקה על פי הרפואה הסינית:
תפוחי עץ נחשבים למזון קריר, מחזקים צ´י ודם, מרגיעים יאנג, מלחלחים ריאות ומייצרים נוזלים. כמה מתכונות אילו נותרות גם לאחר האפיה אך האנרגיה החומנית שלו משתנה. התפוח מכיל סיבים תזונתיים איכותיים (הנמצאים לרוב בקליפתו) וקוורצטין המקל על תופעות אלרגיה. גם היין, לאחר האפיה, מסייע לתהליך היאנגיניזציה של העוגה. אמנם האלכוהול התאדה, יתרון המאפשר לילדים ליהנות מהתוצאה, אך התהליך המחמם בשילוב עם האפיה והקינמון מותיר לנו עוגת חורף פשוטה וחמימה, עם מעט סוכרים מזוקקים ושפע מרכיבים איכותיים. פיתרון מצוין כתחליף לרוב העוגות המוכרות.
חומרים:
שלוש ביצי חופש או ביצים אורגאניות
חצי כוס סוכר חום.
חצי כוס שמן קנולה מכבישה קרה
שתי כוסות קמח חיטה מלאה תופח מאליו
חצי כוס יין מתוק לקידוש
שלוש כוסות תפוחים קצוצים (2-3 תפוחים בינוניים)
ניתן להוסיף חופן אגוזים קצוצים
כף קינמון
כלים:
מערבל מזון או קערה לערבוב החומרים
סכין, מקלף וקרש חיתוך לתפוחים
תבנית אפיה עם ניר אפיה בתחתית
הוראות:
מקלפים וקוצצים את תפוחי העץ לחתיכות בגודל חצי ס´מ. מניחים בקערה.
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים האחרים.
מוסיפים את התפוחים הקצוצים לעיסה ויוצקים על תבנית אפיה משומנת או כזו שהנחנו בה ניר אפיה.
אופים בתנור בטמפרטורה של 175 מעלות למשך כ 20 דקות או עד נעיצת קיסם והצאתו יבש.
לעזאזל עם האנרגטיקה של הרפואה הסינית:
טוב, אז אפשר ביצים רגילות, קמח לבן רגיל, מרגרינה או שמן סויה במקום שמן קנולה והרבה יותר סוכר. אבל בחייאת - הרי זה לא יוצא יותר טעים...
בחזרה לאינדקס קינוחים
למידע נוסף