עוגיות גרנולה
הן פריכות, הן מתוקות, הן ממכרות, הן בריאות אבל הן גם משמינות. הן גם גורמות הפסדים לחנויות טבע ומרכולים כי אחרי שעשינו אותן פעם אחת, לא נרצה יותר לקנות במקומות אחרים. משקיעים בהכנתן ממש מעט זמן ונפרדים מהן כמעט מיד (למרות שניתן לשמר אותן לזמן רב). זהו רומן חפוז, אם לא סטוץ, שמשאיר תחושה בריאה וטעם של עוד...
אנרגטיקה על פי הרפואה הסינית:
שיבולת שועל נחשבת למסלקת חום ולחות. אגוזים, שמן קנולה וגרעיני דלעת מכילים שומנים איכותיים המבטלים את האפקט הליחתי של הקוקוס וגרעיני החמניה. אפיית המוצרים יחד נותן ארומה נעימה וגוון צהוב של המוצר המאפשר לו להגיע לטחול - לבלב בלי להעמיס. המגבלה העיקרית היא כמות הקלוריות הגבוהה יחסית בשל תכולת האגוזים שבעוגיות.
ביצי חופש הן ביצים של תרנגולות שאינן כלואות בכלובים צרים, אינן מטילות נגד חוקי הטבע בגלל התאורה וההורמונים ואינן מעונות למוות. טעמן המובחר ואיכותן רבת הלציטין מצמצמות את הסיכון לליחה כבדית (כולסטרול) ואת הנזקים המתלווים ללב עקב כך.
חומרים לעוגה:
2/3 כוס קמח מלא
2 כוסות קוואקר (שיבולת שועל)
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס סוכר חום
2 ביצי חופש (אפשר ביצה אחת גדולה)
1/3 כוס צימוקים (אפשרות)
1/3 כוס קוקוס (אפשרות)
1/3 כוס גרעיני דלעת / חמניה
1/3 כוס אגוזים
כף מים לפי הצורך
הערה: בחירת הרכיבים נקבעת לפי הטעם של המשפחה והסועדים. ניתן להכין מגוון שונה של עוגיות באותה אפיה.
כלים:
קערה לערבוב החומרים
מספר תבניות גדולות לתנור עם ניר אפיה
הוראות:
לערבב את כל הרכיבים. אם חסרה דביקות ניתן להוסיף ביצה נוספת (אם הסתפקנו קודם באחת) או להרטיב במעט מים. לתת לתערובת לשרות 1/4 שעה כדי לספוג את הנוזלים ובינתיים להדליק את התנור לחום של 175 מעלות.
להרטיב מעט את כפות הידיים ולצור מכמות של כף תערובת עיגולים על ניר האפיה. אם התערובת נדבקת, יש להרטיב במעט מים את כפות הידיים מחדש (כדי לחסוך במים רצוי להכין צלחת עמוקה או קערית עם מעט מים ומידי פעם לטבול בה את הידיים).
לאפות כ 12 דקות עד השחמה קלה. לאפשר להתקרר.
ניתן לשמור בכלי אטום.
לעזאזל עם האנרגטיקה של הרפואה הסינית:
במקור העוגיות מיוצרות עם מרגרינה. אין לכך הצדקה והטעם לא נפגם מהשינויים.
בחזרה לאינדקס הקינוחים
להפניות
ליצירת קשר איתנו
לעלון המידע המפורט של תמורות
לסיור מודרך עם מצגת על תמורות
לעמוד הראשי של אתר תמורות
חומר זה מוגש כשירות ע´י צוות ההדרכה של תמורות.
© Tmurot