עוגת חומוס ושוקולד
חומוס ועוגות לא ממש עושים לנו אסוציאציה. החומוס הוא ממרח, או במקרה הטוב חלק מהמרק לקוסקוס. אבל כחטיף מתוק? לפנינו עוגה ממקור מקסיקאי שעברה שינויים והתאמה לחיך הישראלי. מפתיעה בטעמה, עשירה בחלבונים ודי קלה להכנה. אסור לספר לטועמים עד אחרי הטעימות.
אנרגטיקה על פי הרפואה הסינית:
חומוס היא קטניה עשירה בחלבון. בתור קטניה היא משלימה את חומצת האמינו ליזין שחסרה בקמח החיטה ולכן השילוב מייצר חלבון מאוזן ומלא (המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות) ויחד עם חלבוני הביצה הוא מקור חיוני על פי הרפואה הסינית לחיזוק היאנג - צ´י. כמות הסוכר לא גדולה מבכל עוגה אחרת ואם מצליחים לאכול אותה ללא הציפוי (שטעים בפני עצמו) אז זו מכת בריאות (יחסית לעוגות, כמובן).
ביצי חופש הן ביצים של תרנגולות שאינן כלואות בכלובים צרים, אינן מטילות נגד חוקי הטבע בגלל התאורה וההורמונים ואינן מעונות למוות. טעמן המובחר ואיכותן רבת הלציטין מצמצמות את הסיכון לליחה כבדית (כולסטרול) ואת הנזקים המתלווים ללב עקב כך.
חומרים לעוגה:
כוס פולי חומוס מבושל (אפשר מקופסה)
כוס קמח אוסם מלא תופח מאליו
רבע כוס שמן קנולה
שני שליש כוס סוכר חום
4 חלבוני ביצי חופש (אפשר להוסיף עד 2 מהחלמונים)
חצי כפית אבקת אפיה
חומרים לציפוי:
חפיסת שוקולד מריר רגילה שבורה לקוביות
4 כפות מים
רבע כוס סוכר חום או דבש
שמינית כוס שמן קנולה
חלמון או שני חלמונים מביצי העוגה
הערה: במידה ומוותרים על ציפוי השוקולד ניתן להוסיף מיץ מלימון קטן ולגרד את קליפתו. העוגה משתלבת היטב גם עם אגוזים.
כלים:
קערה לערבוב החומרים
מעבד מזון
מיקסר להקצפת ביצים
כוס להפרדת הביצים
תבנית לאפיית עוגה
מחבת להמסת השוקולד
הוראות לעוגה:
החלק הקשה בעוגה הוא הכנת החומוס. אם מדובר בעוגה למבוגרים הרי שהעבודה קלה וניתן לשפוך את כוס החומוס (ללא הנוזלים) ישירות למעבד המזון. קליפות החומוס עשירות בסיבים תזונתיים ומעניקות מרקם מעט מגורגר לעוגה.
כאשר אנו מכינים את העוגה לילדים יש לסלק את הקליפה השקופה של גרגרי החומוס. ניתן לטבול את החומוסים בקערה עם מים חמימים ולהפריד בתוך המים (מונע הדבקות). הקליפות צפות במים כך שניתן לאסוף אותן מדי פעם ולסלק מהקערה. תהליך כזה עלול לקחת (כשלא מיומנים) עד 10 דקות.
לאחר הפרדת החומוס מקליפתו יש להעביר את התכולה למעבד מזון ולטחון היטב עם השמן, חצי מהסוכר, אבקת האפיה והקמח.
בנפרד, מפרידים את החלבונים מהחלמונים ומקציפים כאשר הסוכר מוסף בהדרגה לקצף החלבון. כאשר הוא מתקשה יש לקפל לתוכו חצי מהעיסה עד לקבלת מרקם חלק ואז לקפל את השאר.
לצוק את התערובת לתבנית אפיה משומנת (או עם ניר אפיה בתחתיתה) ולהכניס לתנור ב 175 מעלות לכחצי שעה. בודקים עם קיסם אם העוגה מוכנה ומצננים כרבע שעה או יותר.
הוראות לממרח:
ממסים את קוביות השוקולד עם המים על אש קטנה ומוסיפים את הסוכר. בוחשים עד להמסת כל הרכיבים. מכבים מהאש ומוסיפים את השמן. מערבבים היטב ומוסיפים את החלמון (או שני החלמונים) לתערובת. ממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק.
לאחר התקררות העוגה יוצקים את קרם השוקולד על העוגה ומכניסים למקרר עד שתתקרר.
לעזאזל עם האנרגטיקה של הרפואה הסינית
אפשר היה להחליף את החומוס בקמח אבל אז זו לא הייתה עוגת חומוס וגם לא עוגה שמחזקת צ´י, סתם כזו שעושה המון ליחה...
בחזרה לאינדקס הקינוחים
למידע נוסף
חומר זה מוגש כשירות ע´י צוות ההדרכה של תמורות.
© Tmurot