מאפה תפוח אדמה ברוזמרין
אנרגטיקה על פי רפואה סינית :
אי אפשר לטעון שתפוחי אדמה הם המזון האידיאלי לבריאותנו, אבל מאפה זה גם פשוט להכנה וגם מהווה תחליף נהדר לצ´יפס. הוא אפוי, סופח הרבה פחות שמן ומדובר בשמן איכותי.
לתפוח האדמה ערך גליקמי גבוה. כאשר הוא בא כפירה - ערכו 100%. בהיותו אפוי או מבושל ערכו 80-85% ובהיותו מאודה או מטוגן ערכו 70-75% . בכל מקרה מדובר בערכים גבוהים. מכאן שבשיטות בישול שונות, הוא עלול לייצר ליחה. עם זאת, כאשר נבחרים זנים פחות קמחיים ויותר עשירי חלבון, הוא נחשב למחזק צ´י הטחול, מעלה, ניטרלי ומסייע בריפוי דלקות. ניתן להפחית משמעותית את הערך הגליקמי שלו על ידי אפיה עם שמן. הליחתיות פוחתת משמעותית כאשר מוסיפים לתבשיל צמחים ארומאטיים כדוגמת רוזמרין. כך אנו מקבלים מנה מזינה, משביעה ואהובה על ילדים ומבוגרים כאחד.
חומרים למאפה:
10 תפו´א בינוניים מהסוג המתאים לאפיה או לתבשילי קדירה
רבע כוס שמן זית (אפשר פחות)
חצי כפית שום כתוש (אפשר לוותר)
כף גדושה של אבקת מרק בטעם עוף ללא MSG
כף גדושה של פפריקה מתוקה
כף גדושה של תימין
ענפי רוזמרין טריים (בשפע) ושטופים
כלים:
סיר לבישול תפוחי האדמה
קרש חיתוך
קערה לערבוב חומרים
תבנית לאפיה
ניר אלומיניום
הוראות:
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שניתן לנעוץ מזלג בתוכם (אך מקפידים שלא יתרככו מידי). קולפים (אם חם מדי אז אפשר מתחת לזרם מים) בעודם חמים. חותכים לקוביות ומניחים בקערה.
2. מוסיפים את כל החומרים למעט ענפי הרוזמרין ומערבבים היטב. התערובת צריכה להקיף כל קוביה.
3. מפזרים בנדיבות את ענפי הרוזמרין השלמים בין התערובת ומניחים על תבנית.
4. מכסים את התבנית בניר אלומיניום ואופים בחום גבוה 200 מעלות. לאחר כחצי שעה, בודקים עם מזלג אם תפוחי האדמה התרככו. אין צורך לערבב את תפוחי האדמה.
5. מסירים את ניר האלומיניום ברגע שהתפודים רכים ונותנים להם להשחים עוד מספר דקות.
לעזאזל עם האנרגטיקה :
באמת לעזאזל. טעים, יותר בריא מחטיפים או מצ´יפס רגיל. שירדו מאיתנו מהבריאות הזו, רוצים גם ליהנות...
בחזרה לאינדקס קינוחים
למידע נוסף