בתוך עולם השיאצו התפתחו שיטות טיפול רבות זו לצד זו, כשכולן מבוססות על עקרונות האבחנה שפורט לעיל. חשוב לזכור שאין שיטה מונופוליסטית על האמת, ואין ´השיאצו האמיתי והמקורי´ שמורם מעל פני השיטות האחרות. לכל שיטה יתרונות משלה ומטפל היודע לתמרן בין השיטות מסוגל להתמודד עם מגוון רחב יותר של בעיות.
להלן פירוט השיטות הנפוצות בארץ ובעולם:
שיטת נאמיקושי:
נאמיקושי הוא ´מחדש שפת השיאצו´ ביפן. הוא שילב טכניקות סיניות מקובלות עם עקרונות מעולם הפיזיוטרפיה והכירופרקטיקה המודרנית. שיטתו מבוססת על לחיצות, בד´כ עם האגודל, לאורך מסלולי האנרגיה ובנקודות חשובות בגוף. שיטה זו יעילה ביותר לחיזוק חסרים. יש המאשימים שיטה זו בהיותה מעט מכאנית…
שיטת מצונאגה:
מצונאגה שילב בין שיטת נאמיקושי ובין התפיסה היפאנית של הזן ויצר את הבסיס לשיטת הזן-שיאצו. העבודה הטיפולית מתבססת יותר על טיפול בערוצי האנרגיה בגוף ופחות באלמנטים ביו-מכאניים. משיטה זו התפתחו תת שיטות רבות כמו ה
קיו שיאצו זוהי טכניקה החושפת את ערוצי האנרגיה אל הפריפריה ומאפשרת כניסה לתוך אזורי החסר. שיטות אילו יעילות לחיזוק חסר צ´י.
נואד פן בוראן:
אמנם זוהי לא שיטת שיאצו קלאסית אך היא קנתה את מקומה בשל יעילותה והדמיון הרב לטכניקות השיאצו המקובלות. מדובר בטכניקות טיפול במגע שהועברו על פי המסורת ע´י רופאו האישי של בודהא. כיום היא ידועה יותר כמסז´ רפואי תאילנדי. שיטה זו יעילה במיוחד לפתיחת סטגנציות.
סוטאי שיאצו:
טכניקת טיפול ביו-מכאנית המבוססת על תרגילי תיקון ועבודה על שרירי ומפרקי הגוף.
טווינה:
למרות היותה טכניקה סינית ולא יפאנית, הרי מדובר באחות של השיאצו. זוהי הפיזיותרפיה הסינית והיא יעילה בעיקר למצבים אורתופדים. הטיפול מרוכז בחלק מסוים של הגוף ולא בכולו, כפי שמקובל בשיאצו. היום מקובל שמטפלי שיאצו רבים יתמחו גם בשיטה זו. שיטה זו יעילה במיוחד לפיזור עודף. מידע על יעילות השיטה בראיה משולבת ניתן למצוא היבטים מדעיים של הטווינה
אף שהשיאצו התפתח כשיטת טיפול פרטנית, היום ניתן למצוא שני זרמים חשובים של השיאצו בתחומי הקהילה השונים:
* שיאצו טיפולי: מדובר בטיפול פרטני האורך כשעה (בילדים פחות) במהלכה מקבל המטופל שיאצו כשהוא שוכב על מזרון בתנאי הרפיה מלאים.
* שיאצו קבוצתי: מדובר בטיפול מונחה בקבוצת מטופלים אשר לומדים להעניק ולקבל שיאצו בו זמנית. למשל, טיפול משולב של הורים ילדים.
לפירוט אודות השיאצו ככלי טיפולי ותרומתו לקהילה.
למידע אודות מסלול לימודי שיאצו בתמורות.
למידע אודות מסלול לימודי טווינא בתמורות.
חומר זה מוגש כשירות ע´י צוות ההדרכה של תמורות. © Tmurot
חומר זה אינו מהווה המלצה או הנחייה רפואית והוא נועד לשירות המטפלים והרופאים ולידע כללי בלבד.