לימודי רפואה סינית, שיאצו, טווינה ועיסוי. לפרטים והרשמה : ת“א: 03-6815996, חיפה: 04-8720492
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 

מונחי יסוד

 
המדריך לצמחי מרפא סיניים    

מדריך לצמחים סיניים הוא מדריך ראשון מסוגו העומד לשירות כלל המטפלים ברפואה סינית. המדריך כולל מאות צמחים, חלקם הגדול ניתן להשגה בארץ. בעזרת מנוע חיפוש ניתן לאתר את הצמחים לפי השתייכותם הקטגורית, לפי האנרגטיקה שלהם, לפי אברי המטרה ולפי כל סימפטום או סימן המופיע ברפואה המערבית או הסינית כאחד. לצד חלק מהצמחים ניתן למצוא קישור למאמר הכולל מחקרים, אגדות, שילובים יעילים עם צמחים נוספים, דוי-יאו ומידע קליני נרחב.

 
נוהל עבודה עם המדריך לצמחי מרפא סיניים     מדריך עזר למטפל

מדריך הצמחים הסיניים פשוט ונוח לעבודה קלינית. מאמר זה מפרט את שיטות העבודה עם מדריך פשוט זה, מציג דוגמא כיצד ניתן להצליב מידע ולבחור צמח ספציפי, מעלה נקודות הקשורות לשיום (כינוי בשם) של הצמחים השונים ומסביר את העקרונות עליהם התבסס צוות מקצועי מתמורות בבניית מערכת נתונים זו. ממבוא זה ניתן להגיע למאמרים חשובים המלווים את מדריך צמחי המרפא הסיניים.

 
מקרא עזר לחלקי הצמח (עברית-לטינית-אנגלית)     מילון מונחים

במאמר זה מופיעה טבלה ובה תרגום שמות חלקי הצמח בשלוש שפות: לטינית, אנגלית ועברית.

 
מילון מונחים לטיני     מילון מונחים לטיני

מילון מושגים לטיניים, המופיעים בשמות של צמחי מרפא סיניים. המושגים מסודרים לפי ה א-ב הלטיני.

 
מילון מונחים סיני     מילון מונחים סיני

מילון מושגים סיניים הרשום בפין-יין. מונחים אילו מופיעים בשמות צמחי המרפא הסיניים. המושגים מסודרים לפי הא-ב הלטיני.

 
מבוא על צמדי צמחים – Dui Yao     צמדי צמחים

המעמיק בהבנת הפורמולות הסיניות מגלה חוקיות עקבית באופן שילוב הצמחים שבהן. צמדי צמחים שונים מופיעים פעמים רבות בשילוב, למרות שהם יכולים לאכלס פורמולות שונות בתכלית. מאמר זה מהווה הקדמה וקישור לפירוט מעמיק ורוחבי בחמישה מאמרים נלווים, הנוגעים לצמדי צמחים סינרגיסטים, אנטגוניסטים, מגינים מפני נזקים, תורמים להרמוניזציה בין צמחים סותרים ומובילים ומכוונים את הפורמולה לאזורי גוף שונים. זהו מאמר חובה לכל מי שעוסק בצמחי מרפא סינים.

 
צמדי צמחים סינרגיסטים     צמד לסינרגיזם

צמחים סינרגיסטים הם צמחים המחזקים זה את פעולת השני. שיטת הצימוד הנפוצה ביותר היא צרוף של שני צמחים מאותה קטגוריה לחיזוק הדדי. לעתים צמחים מקטגוריה שונה משלימים אלו את אלו יוצרים איזון. למשל צמחים המטפלים בשורש ( Ben ) ובענפים ( Biao ) בו זמנית, צמחים המזינים שני חומרים כמו צ´י ודם ובו זמנית, צמחים המטפלים בשתי פתולוגיות שונות בו זמנית ועוד. מאמר זה מהווה חלק מסדרת מאמרים הדנים בצמודי צמחים Dui – Yao ומשלים את הידע במדריך הצמחים למטפל הסיני.

 
צמדי צמחים אנטגוניסטים     צמד לאנטגוניזם

צמחים אנטגוניסטים הם צמחים הפועלים באופן מנוגד. לעתים הם סותרים זה את זה אך במקרים מסוימים ובמינון מבוקר ניתן לשלב אותם. צמדים ידועים הם אילו העוסקים בשילוב צמחים המנוגדים בטמפרטורה שלהם, צמחים מזינים עם צמחים מנקזים, מצחים מווסתים עם צמחים מחזקים, צמחים סטאטיים עם צמחים מניעים, או שילוב של צמחים מעלים עם צמחים מורידים. מאמר זה מהווה חלק מסדרת מאמרים הדנים בצמודי צמחים Dui – Yao ומשלים את הידע במדריך הצמחים למטפל הסיני.

 
צמדי צמחים מגינים     צמד להגנה

צמחים מסוימים נוטים לפגוע בקיבה משום הפעולה הדרסטית שלהם, גם אם הם נועדו להשפיע על אזור אחר. הקיבה היא המקור לטרנספורמציה של הצ´י, הדם והג´ינג הנרכש. מכאן שהפרעה לאיזון באיבר זה יכולה לפגוע ישירות בבריאות. עיקר הצמחים שיש לאזן בצימודים אילו הם צמחים או מינרלים קרים במיוחד. מסיבה זו קיימים צמחים שתפקידם לצמצם או להעלים השפעות משניות אילו. הצמחים המאזנים לעתים מתונים בעוצמתם אך מאזנים ומרגיעים. מאמר זה מהווה חלק מסדרת מאמרים הדנים בצמודי צמחים Dui – Yao ומשלים את הידע במדריך הצמחים למטפל הסיני.

 
צמדי צמחים להרמוניזציה     צמד להרמוניזציה

חלק מהצמחים נרשמים כדי לאזן בין צמחים מנוגדים או לצמצם אפקטים רעילים או חזקים מדי. המצאות של צמחים סותרים בפעולתם, בטמפרטורה שלהם, בכיוון שלהם או בתפקידם העיקרי מחייב הוספת צמחים מאזנים ומתווכים. הצמחים הפועלים להרמוניזציה הם בעלי טעם מתוק שמתייחס לאלמנט האדמה ולכן מאזן את שאר הצמחים בפעילותם. מאמר זה מהווה חלק מסדרת מאמרים הדנים בצמודי צמחים Dui – Yao ומשלים את הידע במדריך הצמחים למטפל הסיני.

 
צמדי צמחים מובילים     צמד להובלה

צמחים שליחים מאפשרים את העברת הפעילות של צמחים אחרים לאזורי מטרה בגוף. אילו הם מעין רכבות המובילות את מרשמי צמחים. בעזרת צמחים אילו ניתן לנייד פורמולה כבדה כלפי מעלה או פורמולה חיצונית כלפי פנים. בנוסף, ניתן לכוון צמחים מסוימים לאזורים שקשה להגיע אליהם בדרכים רגילות, כמו גפיים, שרירים, חזה או גבות למשל. דרך נוספת היא לכוון פורמולת צמחים לאיבר מסוים כמו הלב, הכליות או הטחול. מאמר זה מהווה חלק מסדרת מאמרים הדנים בצמודי צמחים Dui – Yao ומשלים את הידע במדריך הצמחים למטפל הסיני.

 
אסטרטגיות לטיפול בצמחים לפי ה TCM ברפואה הסינית    

השימוש באסטרטגיות או בשיטות ריפוי הוא חלק אינטגרלי של הרפואה הסינית מזה כאלפיים שנה. כמו היבטים אחרים של רפואה מסורתית בסין, עברו אסטרטגיות אלה התפתחויות ושינויים משמעותיים בתקופה ארוכה זו.מאמר זה מפרט את שמונה האסטרטגיות לקביעת טיפול ברפואת הצמחים הסינית: הזעה, הקאה, ריקון מטה, הרמוניזציה, חימום, הפגה, הפחתה וחיזוק.

 
אינדקס פורמולות צמחים     פורמולה ברפואת הצמחים

עדיין אין לנו מנוע פורמולות משוכלל כפי שקיים בצמחים בודדים, אך האינדקס הזה יכול להוות בסיס להיכרות והתמצאות עם פורמולות שונות. בשלב זה, כמובן, עדיף להיעזר בספרות הקיימת לאיתור פורמולות נוספות.

 
 
 
תוכן מקצועי
 
הכנה למבחנים
תזונה סינית
צמחים
דיקור סיני
מקצועות המגע
גוף נפש
מידע קליני
ילדים
נשים
לימודי המשך
השמה מקצועית
פורום רפואה סינית
תמורות בקהילה
מדריך מטפלים
תמורות חדשות
אודות תמורות
 
 
לימודים בתמורות
 
:שם מלא  
:טלפון
:מייל
:תחום
:איזור
 
שלח

 
 
   
   
Copyright © 2024 Tmurot. v12.15.10
בניית אתר ו אחסון אתר: ווב דאטה קום  |  עיצוב אתר: ליעד שר  |  שיווק באינטרנט - דייז