פסיליום וסיבים תזונתיים בראייה מערבית וסינית |
|
|
סיבים תזונתיים הם רב סוכרים ממקור דפנות תאי הצמחים שאינם מתעכלים ונספגים בגוף האדם. הם מסווגים לפי מסיסותם במים ויוצרים מבנה דייסתי בסביבה מימית. הם משפיעים לטובה על מערכת העיכול ומסוגלים להקל על בעיות שלשול או עצירות בהתאם לאופן וסוג נתינתם. מאמר זה מפרט על סוגי סיבים שונים לרבות הפסיליום, הן בהיבט המערבי והן בהיבט האנרגטי הסיני ונותן מידע שימושי למטפל בכל הנוגע לאופן מתן הסיבים והשימוש בהם. |
|
|
Coenzime Co Q-10 בראיית הרפואה הסינית |
|
|
קו – Q-10 הוא חומר מסיס שמן הדומה במבנה שלו לויטמין K ומכונה אוביקינון. בעיקר הוא חיוני לתאים בעלי פעילות מטבולית גבוהה כמו הלב, מערכת החיסון, מוקוזת המעיים והחניכיים. מאמר זה מפרט את השפעותיו השונות על הגוף כפי שמשתקפים במחקרים עדכניים ומציג מודל אנרגטי סיני המקשר בינו לבין הצ´י המולד והג´ינג תוך פרישת המגבלות המופיעות במצבי חסר שונים. |
|
|
אנרגטיקה של חלבונים |
|
|
מה משמעות החלבון בגוף. כיצד הבנת האנרגטיקה של מזון עשיר חלבון יכולה לסייע למטפל המשלב תזונה? מאמר זה מפרט צעד אחר צעד את הרעיון האנרגטי העומד מאחורי מזונות עשירי חלבון ואת הקשר שלהם לצ´י וליאנג. המאמר מתייחס למחלות עודף וחסר תזונתי וכיצד הם באים לידי ביטוי במישור הסיני ובוחן את הדרכים הנכונות להעשיר את תזונתנו בחלבון. |
|
|
שומנים בראייה מערבית וסינית |
|
|
השומנים הם קבוצה מגוונת של תרכובות בעלות חשיבות ביולוגית רבה. מאמר זה מפרט את תכונות הטריגליצרידים והכולסטרול בראייה מערבית וסינית ומציג את ההיבט האנרגטי ברמה המולקולרית של השומנים. המאמר מלווה בהתייחסות לתזונה, עקרונות שכדאי ליישם בתזונה והשוואת מזונות עתירי שמן או שומן לרבות בהיבט האנרגטי שלו. |
|
|
אומגה 3 בראיה מערבית וסינית |
|
|
בני האדם, עם השנים, הטו את היחס בין השמנים מקבוצת אומגה 6 לשמנים מקבוצת אומגה 3 בתזונתם, כך שיחס זה הלך והשתנה לרעת צריכת אומגה 3. חוקרים סבורים כי רמות גבוהות של אומגה 3 עשויות למנוע מחלות לב, בעיות של קרישת יתר בדם ואף לסייע במחלות אוטואימוניות, אלרגיה ואפילפסיה. מאמר זה סוקר את חשיבות האומגה 3 בתזונה, מצביע על מקורות צריכה אפשריים ובוחן את המודל האנרגטי של השומן. |
|
|
דיאטות קסם בראייה מערבית וסינית |
|
|
מידי יום אנחנו מוצפים בפרסומות שמבטיחות לנו- גוף חטוב ורזה במהירות הבזק, גלולות קסם, משקאות מרזים, תוכניות הרזייה ,מכונים מיוחדים ונוסחאות פלא. מראים לנו בגאווה תמונות של שמנים שלאחר חודש-חודשיים הצטמקו והפכו כבמטה של קסם לרזים. מאמר זה נכתב מנקודת מבטה של תזונאית קלינית העוסקת בתחומי הרפואה והתזונה הסינית. המאמר מסביר את הסיכונים בדיאטות הבזק וההשלכות האנרגטיות על הנוקטים בשיטות תזונה קיצוניות אילו. |
|
|
אומגה 3 לאלרגיות ולמחלות דלקתיות שונות |
|
|
קיים קונצנזוס בקרב אנשי מקצוע באשר לתרומת אומגה 3 כחלק מדיאטה מאוזנת. עם זאת, לא כל המחקרים והנסיון הקליני תומכים ביעילות השילוב של אומגה 3. כדי לשפר את סיכויי ההצלחה, יש לבחור בסוגי האומגה ובמינון המתאים ביותר, ובמקביל, יש לתת את הדעת לגורמים המפריעים לספיגתה וניצולה של חומצות שומן חשובות אילו. מאמר זה מסייע למטפל להדריך נכונה את מטופליו ולהפיק את המקסימום מהשימוש באומגה 3. |
|
|
אנרגטיקה של פחמימות - ערכים גליקמיים בראייה סינית |
|
|
מאמר זה מפרט את חשיבות הפחמימות וחלוקתן לקבוצות מזון שונות. הדגש הוא על דרך הפקת האנרגיה מספק האנרגיה העיקרי: הגלוקוז. מסתבר שקבלת הגלוקוז משפיעה לא רק כמותית אלא גם איכותית. בדרך זו ניתן למצות את הצ´י של המזון בצורה יעילה בלי להפכו לליחה (ושומן). המאמר משווה בין ערכים גליקמיים של מזונות לרמות הליחתיות שלהם ונותן הכוונות תזונתיות ברורות, לרבות כלים כיצד להסביר למטופל מה עליו לאכול ומה מומלץ להימנע. |
|
|
גישה נטורופתית וסינית חדשנית להנדסה גנטית בחקלאות |
|
|
הרפואה הסינית מרבה להתייחס לערך האנרגטי של המזון. אבל האם אנרגיה של עגבנייה נותרת קרה ומורידה לאחר שינויים גנטיים או חקלאיים שנערכו בה? האם היא מוסיפה להזין נוזלים ולחזק דם, ואולי היא כבר לא מטהרת רעלים ומסלקת חום מהכבד?
אין ספק שחלים שינויים באיכות העגבנייה. מאמר זה מפרט את השינויים בתוצרת החקלאית המגיעה למטבחנו והיתרונות והחסרונות האנרגטיים שלהם. למאמר מצורפות הערות של מומחיות בתחום. |
|
|
מוצרי חלב בראייה סינית ומערבית |
|
|
חג השבועות בא עלינו לטובה ועימו שפע מוצרי החלב המפתים. הגיע הזמן להציג ולשבור מספר מיתוסים על החלב ומוצריו. המאמר פותח בהסברים על מסורת אכילת מוצרי חלב בחג השבועות וממשיך בסקירה מדעית ומפורטת על יתרונות וחסרונות השימוש במוצרי חלב, לרבות הפרכת מיתוסים המסתתרים מאחורי יצרנים ותעשיות שונות. המשך המאמר דן בחלב בראייה סינית, מתי כן ומתי פחות עדיף לצרוך אותו. |
|
|
פרוביוטיקה בראי של הרפואה הסינית |
|
|
בשנים האחרונות גוברת המודעות לחשיבות חיידקי מעיים מסוימים בשמירת בריאות הגוף. כיום מתגלים חיידקים חשובים נוספים התומכים בפעילות תקינה של המעי, בשיפור המערכת החיסונית ובמניעת התרבות פטריות. מאמר זה מציג את חשיבות החיידקים ומפתח את זווית הראיה הסינית: מתי, על פי האבחנה ברפואה הסינית, מומלץ להיעזר בפרוביוטיקה ובפרה-ביוטיקה. |
|
|
קפה וקפאין בראיית הרפואה הסינית |
|
|
קפאין הוא אלקלואיד שכיח בעל צבע לבן וטעם מר,בעל תכונות ממריצות השכיח בעיקר בפולי קפה, גווארנה (משקה ברזילאי), עלי מטה (תה ארגנטינאי) ובכמויות יותר קטנות במוצרי קקאו (כמו שוקולד ושוקו) ובתה.
האם קפה מזיק? מי יכול ליהנות מתכונותיו האנרגטיות של הקפה ומי דווקא יסבול? מאמר זה מעלה את ההיסטוריה של הקפה, הקפאין ומאפשר הבנה אל מעבר למיתוסים המקובלים |
|
|
קקאו ושוקולד בראיית הרפואה הסינית |
|
|
אין כמו כוס קקאו מהביל (לא שוקו תעשייתי!) כדי לחמם את הלב והגוף בימי החורף. שוקולד הוא מוצר אהוב ומוכר בכל העולם. מאמר זה סוקר את האופן בו חדר השוקולד לכל מקום בעולם, דרכי ייצורו, השפעתו על הבריאות ונקודת המבט הסינית על הקקאו והשוקולד ככלל. המאמר מציג את היתרונות בצד החסרונות של מוצרי הקקאו ועונה על השאלה: באיזה סוג שוקולד וכמה כדאי לצרוך ממנו בדרך כלל |
|
|
מערכת החיסון, הצ'י המגן והפרוביוטיקה בראיה משולבת |
|
|
הסיכון של מחוללי מחלות חיצוניים, כלומר מזהמים, תלוי בעוצמת הפתוגן ובמערכות ההגנה של האדם. מה גורם לאדם אחד לחלות בעוד שאדם אחר, שנחשף לפתוגן, לא ילקה בה? מאמר זה עוסק בהקבלות בין מערכת החיסון המערבית לרפואה הסינית ומתמקד בהשפעת הפלורה החיידקית של מערכת העיכול והשלכותיה על האיזון האנרגטי של הגוף |
|
|
כמה סוכר מתחבא במזון? |
|
|
האם הייתם אוכלים 10 קוביות סוכר בבת אחת? אבל זה מה שאנו בערך צורכים בפחית קולה.
מאמר זה מציג מבחן מזונות וממחיש באמצעות תמונות את כמות הסוכר המתחבאת בהם. המאמר כולל התייחסות והשוואה לסוגי פירות, ירקות, משקאות ומיני מזון שונים ונותן הערכה מוחשית למטפל ולמטופל על מה שמתחבא במזון. |
|
|
כיצד קוראים סימונים תזונתיים וממה יש להיזהר? |
|
|
החוק מחייב סימון המוצר עם מפרט המזון שלו. קריאת מפרט זה היא אמנות בפני עצמה. במאמר זה נפרט ונלמד את מושגי היסוד "המקשטים" את הכותרת. האם שמן זית ללא כולסטרול תופס יותר? ומתי אי פעם בעולם היה שמן זית עם כולסטרול? האם כל מוצר דל סוכר הוא דל קלוריות? אז למה, ככל שהשוקולד יותר מריר, אחוזי השומן בו גדלים? |
|
|
פרוביוטיקה תומכת במצבי חסר צ'י של הטחול ומועילה לא רק למערכת העיכול |
|
|
עד לפני שנים לא רבות העריכו שעל פני הגוף ובחלל המעי שוכנים חיידקים רבים, אך אילו הוגדרו כמזיקים ובמקרה הטוב כחיידקים "אדישים" כלומר, בלתי מועילים עבורנו. מאמר זה מתייחס ליתרונות של החיידקים הידידותיים למערכת החיסונית ולגוף בכלל ומסביר את הקשר בינם לבין הטיפול בחולשת צ'י הטחול. |
|
|
תזונה למניעת נזקי שמש והזדקנות העור |
|
|
קרינת השמש ברוכה לגופינו מאחר שהיא מאפשרת לעור לייצר מהכולסטרול שבו ויטמין D . כמו כן, הקרינה נלחמת בחיידקי האקנה ומקלה על בעיות שונות כמו פסוריאזיס או אקזמה. אולם חשיפה מרובה לשמש יכולה להוביל לנזקים שהקל שבהם הוא הזדקנות מואצת של העור והחמור שבהם הוא סיכון מוגבר לסרטן. הנזקים לעור מושפעים לא רק מגורמים חיצוניים אלא גם מגורמים פנימיים ובחלקם אנו יכולים להתערב. במאמר זה נתמקד בתזונה הנכונה לעור |
|
|
סיכונים בנטילת חומצות אמינו שונות |
|
|
שימוש רפואי בחומצות אמינו - אמינותירפיה מוכר זה עשרות שנים אך במשך הזמן התגלו ששימוש בחומצות אמינו בודדות כתוסף עלול להפר איזונים מטבולים בגוף. מאמר זה מפרט את החשיבות, היתרונות והסיכונים בשימוש בחומצות האמינו שנמצאו כבעייתיות במיוחד: טריפטופן, היסטידין, מתיונין ואחת מנגזרותיו. |
|
|
אנרגטיקה של תוספי תזונה |
|
|
תוספי תזונה הם חלק בלתי נפרד מעולמנו. כדי להפיק ויטמין A בכמות מספקת ולשפר ראיית לילה של אנשים הסינים השתמשו בצואת עטלפים (כיוון שהעטלף לא ממש צריך את הויטמין לראיית הלילה שלו). בימינו אנו יותר מעודנים ומשתמשים בקפסולות ואבקות מרוכזות ונוחות לשימוש. אלא שגם להם יש אנרגטיקה המשתלבת עם התזונה, פורמולות הצמחים והטיפול הכללי. מאמר זה מציג טבלת אנרגטיקה, ראשונה מסוגה, של תוספי תזונה. |
|
|