לימודי רפואה סינית, שיאצו, טווינה ועיסוי. לפרטים והרשמה : ת“א: 03-6815996, חיפה: 04-8720492
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 

יהדות וישראליות

 
יציאת מצריים בראי התפיסה הסינית     ?עבדים היינו

למה קראו למשה משה אם הוא מעולם לא משה מישהו מן המים? באיזה מסיפורי הבריאה הוא תמך? למה הוא כמעט לא הוכלל בהגדה של פסח (ואהרון דווקא כן)? האם מרים הייתה אחותו הביולוגית (ולך תוכיח שאין לך אחות...)? איך כל חג החרות הזה מתקשר לכוחות הטבע של היין והיאנג? המאמר כולל קישור להורדת מצגת הגדה משפחתית של פסח (עם טאץ' סיני) מלווה באיורים, אנימציות והסברים משעשעים וקישור להורדת הגדה להדפסה. השנה, כולם עוקבים אחר אותו עמוד ומגיעים בשלום לשלב הארוחה... חג חרות שמח לכל שבט תמורות ולכל בית ישראל.

 
חג מתן תורה בראי התפיסה הסינית     משה רבינו

לרגל חג השבועות שאלו את אבי: היה או לא היה? הכוונה, כמובן, הייתה לאירוע מתן תורה בסיני. היה! השיב אבי בפסקנות. ואיך אתה יודע, שאל המרצה? ´היה ולא סיפרת - לא היה. לא היה וסיפרת - היה!´... חג מתן תורה מהווה הזדמנות לפתוח בפנינו שאלות רבות: האם התורה התקבלה כיחידה אחת במעמד הר סיני או שהיא התגבשה במרוצת הדורות? מה בין התפיסה הקוסמית של משה המקבילה את אלוהים לשן ולצ´י ובין התפיסה של בית אהרון המקבילה את האל י´ לקיסר האיברים – הלב. המאמר מלווה בסרטון המחשה ראשוני מסוגו. הוא עלול להיחשב כפרובוקטיבי ומי שאין לו רקע בביקורת המקרא צפוי להפתעות גדולות.

 
ראש השנה בראי הפילוסופיה הסינית     אורקל סיני על פי לוח השנה

שנה טובה לשבט תמורות ולכל בית ישראל. שנה של תמורות חיוביות בכל מעשינו. שנה של המון לחיצות ללא לחצים. אבל רגע - קודם שנברך, אולי כדאי שנבהיר לעצמנו מהי שנה? אם שנה היא מחזור מעגלי, כיצד נקבע היום הראשון לשנה? מהי בכלל שנה חדשה? מהי בכלל שנה? מאמר זה סוקר את התפתחות מושג השנה בין העמים ומשווה בין לוח השנה העברי ללוח השנה הסיני על המשותף והשונה שבו. המאמר מזכיר את כל ראשי השנה הקיימים בלוח העברי ומתמקד, מטבע הדברים, בראש השנה לשנים, א' תשרי. תוך כדי קריאת המאמר מתבהרים מספר מנהגים המאפיינים את החג ובעיקר היבטים פילוסופים המקבילים לתפיסה הסינית של היין והיאנג.

 
תפיסת הצום בהיבט דתי ורפואי     תזונת היין והיאנג

יום כיפור לפנינו. אין ספק שליום צום ישנן משמעויות דתיות רחבות ועמוקות, אך מה המשמעות הפיזיולוגית ומה המשמעות האנרגטית? מאמר זה מציג את התפיסה הדתית שעומדת מאחורי השימוש בצום לצד היבטים מערביים וסיניים שונים. מזון הוא מקור הצ'י של הגוף. כיצד הצום משפיע על מערכות הגוף השונות? כיצד הוא משפיע על הצ'י ועל השן? אילו משמעויות יש לצום של יממה אחת? אילו חלק מן הנושאים הנידונים במאמר זה. צוות תמורות מאחל גמר חתימה טובה לכולנו.

 
שופר בראי יהדות ורפואה סינית     הבקעת השמים

גם לקרן היהודית המתייחסת ליאנג (החלק החיצוני המאפשר תרועה) וגם לקרן הסינית המתייחסת ליין (החלק הפנימי המאפשר הזנה) יש מקום חיוני בריפוי. האחת מבקעת את הדרך אל הרוח (יאנג) ומזעזעת את הכרתנו. השנייה - מזינה את הרקמות (יין) ומעשירה את הדם. שתי תפיסות לכאורה מנוגדות, יכולות להשלים את עצמן כל כך... מאמר זה דן במשמעותו של השופר ובמנהגיו בעולם היהודי ובמקבילו הסיני.

 
רפואה סינית וחנוכה? חג האור, היאנג והיין (לא רק ברפואה הסינית)     אור וחום בעולם הרפואה הסינית והעברית

אנו רגילים להכיר בחנוכה את ניצחון המעטים מול הרבים, את נס פח השמן ועצמאות ישראל בעידן החשמונאים. בחנוכה אנו לא זוכרים לחגוג את שפע האירועים שליוו את ימי המכבים: מריבות ובגידות של יהודים באחיהם, מתייוונים וצדוקים מול עם ישראל הנאנק בגזרות, איסור על קיום מצוות מחד ומילה כפויה מאידך, תככים ושחיטות. מתוך כל אילו בחרנו להדגיש סמל אחד: האור. מה מקורם של אחדים ממנהגים אילו? כיצד הם מהווים חלק מהמיתוס הלאומי בן זמננו. ומה בכלל עושה מאמר כזה באתר תמורות - אתר לרפואה סינית? על כך בגוף הכתבה. ובינתיים - חג אור שמח לכולם.

 
תפיסת החיים והמוות בראי המזרח הקדום     גן העדן

החיים והמוות מבוססת על אמונות, רעיונות והשקפות עולם. כדי להבין את התפתחות האמונה בעם ישראל יש להכיר את הסביבה בה התפתחו אמונות אילו: מצרים, בבל, יוון, שורשים כנענים, הודו וסין. המאמר מחבר בין החשיבה המזרחית למערבית ומפרט את שלבי התפתחות האמונה מהשלב האלילי, דרך משמעות אחרית הימים, הבטחות גן העדן ועד לגלגול נשמות.

 
ארבעת המינים במסורת, ברפואה העממית, המדע והרפואה הסינית     אתרוג. לא ממש המלך

ברכה על ארבעת המינים הוא מסורת חקלאית בעלת משמעות דתית וחברתית לאומית. לכל אחד מן המינים מיוחסת תכונה אנושית. דווקא האתרוג המהודר, בעל טעם וריח מתגלה בעליבותו הקולינרית בעוד שהערבה, חסרת הטעם והריח מדהימה בתכונותיה את האנושות. מאמר זה סוקר את ארבעת המינים על המיתוסים, המקורות, הרפואה העממית, המחקרים המודרניים והגישה האנרגטית הסינית. ושיהיה לכולנו חג שמח.

 
תפילין ורפואה סינית     תפילין ורפואה סינית

בשנת 2002 פורסם מאמר מופלא על הקשר בין הנחת תפילין לטיהור ההכרה באמצעות נקודות על המרידיאנים. מאמר זה ממשיך להדהד ברחבי האינטרנט עד היום. לא מעט מרפאים ברפואה סינית שחזרו בתשובה משתמשים בו כדי להציג את 'האחידות של האמת'. במאמר זה אנו סוקרים את טיעוני 'המחקר', מציגים את ההיסטוריה וההתפתחות של התפילין באמונה היהודית ובוחנים בראיה מדעית (ולעתים הומוריסטית ואפילו קצת צינית) את העובדות והמיתוסים.

 
הנחש וסמל הרפואה בתרבות העמים     משה מרפא הנגועים

מה גורם לנחש להיות כל כך קסום ומסתורי במיתולוגיות רבות? כיצד הנחש, שהוא סמל הרוע בתרבויות שונות, הפך לסמל הרפואה? אנו רואים כי הנחש מהווה מקור למסורת ארוכת טווח ומאופיינית בכוחות משיכה ורתיעה כאחד. מאמר זה יסקר את המקורות השונים להפיכת הנחש לסמל רפואה, מאדם וחווה ועד סמל תמורות, בצד המיתוסים והעובדות המיוחסות לו

 
סיפור פורים בראייה קצת סינית     אידיאוגרמה של אישה בסינית

לכבוד פורים בחרנו להציג קווים דומים ושונים בין התרבות הפרסית של ימי אחשורוש ותרבות סין. הגישה קצת היסטורית, לפעמים משעשעת ומאוד חילונית, אבל הרי זה רק הוגן לגבי ספר המציג את היהודי הגלותי 'במיטבו' ואינו מזכיר ולו פעם אחת את אלוהים. מאמר זה סוקר היבטים שונים מתקופת המגילה: מעמד מלך פרס לעומת מעמד קיסר סין, מעמד הזר בסין ובפרס, כיצד נהגו לחגוג בממלכות השונות, כיצד התייחסו לגורל והטלת פור ומה הייתה האישה באותה תקופה.

 
המלצות רפואיות מוזרות במקורות היהודים     רפואה במסורת היהודית

גם אבותינו התמודדו עם בעיות רפואיות מורכבות. המקורות היהודיים נסמכו על ידע עממי, תורת עמים (היוונים, למשל), מקורות מהמקרא וניסיון אישי. כדאי לקרוא את המאמר בסקרנות ובמידה מסוימת של הומור, נראה שבין כל הדברים המטורפים שאבותינו המליצו, היו כמה המלצות שעשויות להיות תקפות עד היום. מאמר זה משווה את מה שהיה ידוע לחכמינו זיכרונם לברכה לבין הידע הקיים בעולם הסיני והמערבי כיום.

 
ברית מילה, רפואה סינית, מניעת מחלות ומה שביניהם    

מדוע ברית המילה נפוצה במקומות מסוימים אך לא בסין? האם יש לה גם משמעות רפואית? מפני אילו מחלות היא עשויה להגן? מאמר זה סוקר את ההבטים הרפואיים של ברית המילה, ומעלה שאלות על ההשלכות התפקודיות ואחרות בעקבות הפעולה הכירורגית.

 
מקווה הטהרה בראי הרפואה הסינית    

מִקְוֶה הוא מאגר מים לא שאובים שנועד לגבר או לאשה היהודים להטהר ממצבי טומאה שונים וכן, כדי לטבול כלים חדשים ולהכשירם. ניתן לעשות הקבלות בין המקוה לפילוסופיה ולרפואה הסינית. מאמר זה נותן טעימה ושופך אור על הלכות הטהרה וההקבלים המתאימים על פי חמש הפאזות. למאמר נלווה נספח קצר המציג זווית נוספת ואלטרנטיבית לכתוב בו.

 
מנהגי יום כיפור בזווית ישראלית של אז והיום    

נהוג ומקובל שיום הכיפורים הוא יום טיהור חטאים. זהו היום בו אנו מצווים לענות את נפשותינו ולהימנע ממלאכה, לעשות חשבון נפש ולהביע חרטה, ומעל הכל, לפתור בעיות שבין אדם לחברו. עם השנים, נוספו מנהגים על אילו הקיימים וחלקם אף שונו ללא הכר מהמקור. במאמר זה אציג מספר מנהגים שיהפכו את יום הכיפורים ליום טהרה כלפי חטאים רבים שחטאנו כלפי עצמנו, חברינו והסביבה

 
 
 
תוכן מקצועי
 
הכנה למבחנים
תזונה סינית
צמחים
דיקור סיני
מקצועות המגע
גוף נפש
מידע קליני
ילדים
נשים
לימודי המשך
השמה מקצועית
פורום רפואה סינית
תמורות בקהילה
מדריך מטפלים
תמורות חדשות
אודות תמורות
 
 
לימודים בתמורות
 
:שם מלא  
:טלפון
:מייל
:תחום
:איזור
 
שלח

 
 
   
   
Copyright © 2024 Tmurot. v12.15.10
בניית אתר ו אחסון אתר: ווב דאטה קום  |  עיצוב אתר: ליעד שר  |  שיווק באינטרנט - דייז